dissabte, de febrer 05, 2005

Obres al Parc de les Estacions

Algú recorda el plànol original pel nou Parc de les Estacions, aquell que havia d'unir la plaça d'Espanya amb el parc i soterrar les Avingudes? Aquesta és una de les obres contemporànies amb la planificació més patètica mai vista, amb el permís dels veïns del Carmel de Barcelona i el seu metre.

Al final de l'execució de la primera fase les dunes van haver de ser reduïdes a la meitat perquè les màquines de tallar gespa no podien operar-hi amb tanta pendent. També el pont que passa de banda a banda del parc es va haver de reconstruir.

Passat un temps, mig parc es va tornar a aixecar per ficar-hi les noves estacions d'autobús i tren. I més tard un altre tant per construir-hi els aparcaments. Curiosament l'entrada als aparcaments pel carrer Fontsanta hi era des de pràcticament el principi, sense aparcaments. Essent petit sempre em vaig demanar si arribaria el dia en que algun conductor gat entràs a tota pastilla veient la senyalització de "lliure" i se la pegàs contra la paret.

I poc a poc s'ha arribat a l'enèsima fase d'aquest projecte, també conegut com "Black Hole Parc" en referència al metre que volen construir des de l'estació fins la sortida de la ciutat. Tot amb la finalitat de juntar les dues parts de la ciutat separades per les vies del tren d'Inca (llavors només quedaran les vies del tren de Sóller). I també en referència a la desconeguda quantitat de diners públics que s'hi han destinat.


Les noves obres per soterrar les vies i construir la nova estació.

Després de tot, la zona no deixa de ser tan insegura com al principi. A veure qui s'atreveix a passar-hi de vespre? La presència policial al parc no diu que sigui més segur, sinó més bé el contrari. El qual em porta al cap aquell poble valencià on els seus policies municipals es veuen obligats a anar amb bicicleta per motius d'estalvi. És un poble on els policies no han de córrer més segur que un altre on es presenta la situació contrària?


Comentaris: Publica un comentari a l'entrada

<< Principal