dimarts, de juliol 13, 2004

Stallman a Mallorca, dia D

Una conferència excel·lent. El públic s'ha entregat a l'orador de manera predisposada des del primer moment a un saló d'actes ple, cosa que realment té mèrit ja que estam en vacances d'estiu i no es donava cap crèdit per l'assistència. Però la conferència ha estat molt millor que un bany de multituts per una estrella enrevoltada de fans.

Aquest home, Richard Stallman, té les idees molt clares. Avui en dia és molt difícil trobar algú amb l'autoconciència suficient com per poder anar amb peus de plom pel món. Però a més les seves idees m'agraden.

La conferència dura al voltant d'una hora (més presentacions, més preguntes, més acomiadaments) dedicada a explicar les quatre llibertats bàsiques que caracterizen el programari lliure (ús, còpia, modificació i distribució de les modificacions). Com es pot veure, el contingut social i moral forma la major part. Però no es limita a explicar-ho, si no que a més t'intenta convèncer de per què els seus valors són millors que d'altres que havien dominat fins llavors.

Per a transmetre les seves idees empra una exposició ordenada, preparada i apta per a qualsevol tipus de públic. Mescla la serietat dels continguts amb la broma (és moolt de la broma) i dintre de la seva calma no dubta en ratllar-se contra els qui ataquen de manera despiadada el programari lliure, com exemple quan li van demanar la seva opinió sobre el cas "aSCO" (s.i.c). O l'explicació de per què els intents de control dels usuaris a través del programari i les patents de programari són moralment inacceptables.

Certament és recomanable assistir a una de els seves conferències, encara que només sigui pel beneïment del final. S'ha de veure, s'hi ha d'estar. Gràcies als que ho han fet possible.

Comentaris: Publica un comentari a l'entrada

<< Principal