dilluns, de setembre 13, 2004

Retenció de dades (a.k.a. European Commission Strikes Back)

Com diu a la web de la comissió europea, secció Societat de la Informació, hi ha una consulta pública sobre la retenció de dades [PDF] relacionats amb serveis de comunicacions (internet, GSM, telefonia...):

DG Information Society and DG Justice and Home Affairs have launched a public consultation on the issue of traffic data retention. They will also hold a public workshop on this matter on 21 September 2004, in Brussels.

This is part of the open consultation process indicated by the Commission in its Communication of 16 June 2004 (see e.g. COM 2004(429)).

The intention is to identify and discuss existing data retention practices for both business and law enforcement purposes in the EU Member States, and to address the extent of the need for, and the possible characteristics of, an EU-wide regime of data retention for law enforcement purposes.


Hi ha més discussió sobre aquest tema a Slashdot.

Aquesta proposta de treball es pot considerar com una nova prova per part de la Comissió Europea per a veure fins on es pot arribar en la retenció de dades. En aquest aspecte és semblant a la legistació sobre patents que es va discutir al Parlament Europeu per ser-hi rebutjat i posteriorment aprovat per la Comissió.

La seguretat ciutadana i el perill terrorista que constantment els nostres polítics es molesten en recordar-nos són l'excusa ideal per a perdre llibertat a canvi de més por. El que hauria de ser obvi és que un pais reprimit no és l'ideal per viure-hi.

Totes aquestes mesures de control d'informació a nivell general impliquen un gran sacrifici per la nostra part a canvi d'un guany ridícul que els criminals poden fàcilment evitar amb contramesures com simple encriptació de dades.

Hi ha gent que diu estar disposada a qualsevol tipus d'acció per tal d'incrementar la seguretat i eliminar el risc d'atac terrorista. Mentida! En primer lloc s'haurien de demanar per què estan disposats a fer-ho, i en segon lloc si fan bé creient cegament en el que prometen els polítics (juntament amb els advocats i taxistes) :-)

Comentaris: Publica un comentari a l'entrada

<< Principal