dimarts, d’octubre 26, 2004

El descobriment de Linux

Quan les dades del disc dur de Neal Stephenson es van corrompre, va anar a una de les cases de Los Altos amb experiència en la reparació de Macs. No va aconseguir recuperar rès, però els següents esdeveniments van obrir-li els ulls:

  1. El CD mestre del Windows 95 es creava aquell dia.

  2. Aquesta tira a una porta dels despatxos, on l'enginyer parla amb un hacker d'unix:

  3. L'amo del despatx en qüestió era conegut per predicar que amb el HW d'Apple, en contra de l'esperit de la seva creació, és molt difícil jugar-hi i de modificar-lo. A diferència del que passava amb clònics de l'IBM PC.

I després d'aquesta revelació, l'escriptor va decidir anar a un "tot a 100" a comprar targes i material de segona mà per montar-se el seu PC clònic, amb Linux.

El meu cas en el descobriment de Linux va ser una mica semblant. Llavors només disposava d'un PC clònic, un 386SX, que per cert a Espanya no podia trobar-se precisament a una tenda "tot a 100".

Essent usuari de DOS i del Win3.11 estava molt content perquè podia executar vàries aplicacions en el que semblava al mateix temps. Mentres navegava per internet podia baixar-me els correus electrònics i escriure el meu treball de classe durant les esperes (sí, a 14400bps era tot molt lent). Però bastava que una d'aquestes aplicacions realitzàs una operació indeguda per a que tot el sistema es bloquejàs d'una manera més o menys cridanera.

Quan vaig descobrir el Linux i el soport multiprocés gestionat des del mateix sistema operatiu va ser obvi que fins llavors avia viscut emprant un filaberquí de rotació manual, quan al carrer estaven regalant Hole Hawgs.

Comentaris: Publica un comentari a l'entrada

<< Principal