dimarts, de setembre 14, 2004

Publicacions Internacionals

Les editorials que s'encarreguen de la producció de llibres de text en anglès, per a consum majoritari als USA, usualment venen aquests llibres a uns preus d'escàndol.

El que fan aquestes editorials és publicar edicions més barates, amb portades de tapa blana en lloc de dura i paper de més baixa qualitat i prim. Però el contingut del llibre és el mateix excepte per un canvi de portada i alguna introducció extra en la llengua extrangera el pais de l'edició. El cost de les edicions internacionals pot ser ben bé la meitat o menys respecte de l'americà.
"For sale and distribution in the People's Republic of China exclusively (except Taiwan, Hong Kong SAR and Macao SAR)."

Amb aquest sistema els habitants dels països amb menys poder adquisitiu poden adquirir llibres que d'altra manera seria impossible comprar. Els grans perdedors d'aquesta situació són els estudiants nordamericans, amb unes edicions a l'abast de més qualitat, però el doble de cares que les disponibles a la resta de països i amb el mateix contingut.

El que cada vegada fa més gent és comprar una edició internacional en lloc de l'americana, usualment a través de llocs de subasta per internet. Com és el cas d'aquesta edició de l'RF Microelectronics que aquí present, comprada per ebay a un venedor xinès:

Bibliografia
Edició xinesa:
RAZAVI, Behzad. RF Microelectronics. Ed. Pearson Education Asia Limited & Tsinghua University Press. 2003. ISBN 7-302-07522-0. 342 pàgs. Portada blana. Paper prim (sense espuris).

Edició americana:

RAZAVI, Behzad. RF Microelectronics. Ed. Prentice Hall PTR. ISBN: 0-138-87571-5. 352 pàgs. Portada dura.

Comentaris: Publica un comentari a l'entrada

<< Principal