dimecres, de setembre 29, 2004

Multilingualization .2

El firefox/mozilla em permet escriure els kanas però no surt la finestra amb els possibles kanji a triar. Des del principi sabia que era un conflicte QT-GTK, o GTK-kinput relacionat amb la gestió de l'entrada de teclat. I efectivament (Bug 90082: Input Methods need to receive any key evnet) [bugzilla.gnome.org]:
[...]
------- Additional Comment #2 From Owen Taylor 2002-08-09 08:12 -------
Bumping priority back down because I have no idea how we can fix this ... best idea so far is that GtkIMContextXIM could connect to ::key-press-event on the toplevel window on focus-in and intercept key events until focus out, but that won't work for things like widgets embedded within a Plug/Socket combination.

[...i després de molta discussio i varis patches...]

------- Additional Comment #25 From ynakai@redhat.com 2004-07-15 05:30 -------
Any progress?
[...]
En altres paraules: el mateix bug de fa dos anys encara està "actiu". Igual que tot el tema d'escritura en múltiples alfabets. Mentrestant segueixo d'aprop del desenvolupament de l' im-ja.

Pel que sé, no és que els xinesos, japonesos, etc. no emprin linux, sinó que utilitzen normalment distribucions d'allà, i a més amb tota la localització en el seu idioma.És curiós notar que s'ha reprès el desenvolupament d'aquest tema des de la notícia dels governs asiàtics d'impulsar linux (gnu/linux?).

I aquesta setmana a més se n'ha parlat a la llista debian-devel. I en concret sobre la falta de coordinació en el tractament d'scripts personalitzats des dels diferents Desktop Managers: XDM, GDM, KDM, WDM shootout :-) [lists.debian.org].

Comentaris: Publica un comentari a l'entrada

<< Principal