dilluns, d’agost 30, 2004

Modulacions binàries

Què passa amb les modulacions d'amplitud (ASK)? Són les més eficients espectralment i les menys eficients energèticament. Aptes per banda limitada i energia il.limitada.

Evidentment no s'empren ni als mòbils ni als satèl.lits, on la potència disponible és una característica més ben limitada d'aquests aparells. A aquests dispositius es sol arribar a un compromís entre energía i ample de banda, normalment amb una modulació de fase (PSK).

Si es vol acurar l'ús d'energia, llavors es podem emprar modulacions de freqüència (FSK) com les que empren els mòbils GSM. Amb la pega de sofrir l'efecte multicamí i l'efecte Doppler, resultant bastant incòmode d'usar enmig de desplaçaments a alta velocitat.

A més sistemes de comunicacions poden ser coherents o incoherents. A un sistema coherent el receptor disposa de mitjans per conèixer l'error de fase al senyal rebut, i per tant es pot contrarrestar a les operacions. En canvi a un sistema incoherent es suposa uniformement distribuït entre 0 i 2pi radians. Per descomptat un sistema incoherent no pot detectar modulacions sobre la fase i per tant només serveix per modulacions ASK (assimètriques, i.e. amb totes les amplituts són valors positius) i FSK. Un sistema incoherent no detecta modulacions PSK, ASK assimètric ni AM/PM (combinacions d'amplitud i fase).

Que no sigui per potència. Un ASK. Comencem per dos nivells.

Comentaris: Publica un comentari a l'entrada

<< Principal