diumenge, d’agost 01, 2004

Kshhhck

Aquest és el soroll que fan les portes de Star Trek The Original Series al obrir-se i tancar-se: "Kshhhhhhck". És un soroll mític plagiat per incomptables sèries de ciència ficció i jocs d'ordinador (per exemple Space Quest, una sèria d'aventures gràfiques de l'americana Sierra i que sortiren al mercat als anys 90, inicialment pensades per parodiar Star Trek).

Aquesta espècie de soroll d'aire comprimit ha quedat establert com a símbol sonor per representar l'obertura o tancament d'una porta. De la mateixa manera, les càmares Sony Handycam amb fotografia integrada tenen una opció per actuvar la simulació del soroll de la obertura de diafragma, present en realitat només a les càmares analògiques. I és que aquest soroll és útil ja que proporciona informació als que posen per a la fotografia, tot indicant quan és realitzada la fotografia. Altre exemple són els motors elèctrics presents a automòbils. La falta del soroll usual del motor d'explossió pot despistar a més d'un peató.

Sorprenentment, a la darrera temporada d'Star Trek Enterprise s'ha suprimit aquest soroll en concret a les portes. A partir d'ara les portes emeten un piip en obrir-se i tancar-se. Temps moderns.

Comentaris: Publica un comentari a l'entrada

<< Principal