dimarts, d’agost 17, 2004

Compatibilitat cap enrera

Al darrer Service Pack (SP2) per windowsXP, Microsoft ha triat la realització de modificacions al codi que rompen la compatibilitat d'alguns jocs i programes en favor d'algunes mesures de seguretat.

Rompre la compatibilitat cap enrera pot ser un problema, ja que tots aquests programes es distribueixen sota llicència privativa i no hi ha disponible el codi font per realitzar modificacions. Si l'empresa que hi havia al darrera ha descartat el producte com a antiquat, llavors no hi ha rès a fer.

Emperò estic segur de que aquesta era la millor decisió per a Microsoft i els seus pobres usuaris, que han de soportar cucs, trojans i virus a mansalva degut a un pobre disseny de seguretat. I per descomptat disminuirà la congoixa de tots els que hem de patir les congestions i denegacions de servei a internet sense esser partíceps directes del delicte.

De totes maneres el problema no està totalment solucionat ni de lluny. Per què, a veure, s'han de poder executar els attachments dels correus electrònics com si rès si després resulta que la majoria de virus es transmeten per aquesta via? No només es tracta d'un problema de voluntat per part de Microsoft. També és un problema de mentalitat... des de fa més de 10 anys.

Comentaris: Publica un comentari a l'entrada

<< Principal