diumenge, de juliol 04, 2004

Sonda Cassini

Aquests dies la sonda Cassini, un projecte de la NASA (EUA), la ESA (Europa) i la ISA (Itàlia) ha arribat a la vòra de Saturn i Tità, una de les llunes de Saturn.

Les fotografies de Tità, en infraroig, permeten veure aigua congelada, la qual apareix de color negre perquè està mesclada amb altres materials ara per ara de naturalesa desconeguda.

També s'hi observa una gran activitat atmosfèrica en forma de núvols. A les fotografies de major definició (al voltant d'uns 10km per pixel) s'observen formacions irregularment circulars a la superficie, emperò els científics del projecte tampoc estan segurs de si el seu origen són els meteorits o els processos geològics del propi astre. Les taques de color blanc situades als pols són núvols més alts que els de la majoria de la resta de l'astre.

És interessant veure com la comunitat científica que segueix les exploracions i sondejos a aquestes llars de l'Univers tan pròximes a nosaltres encara no s'aclaren, i és que sabem tan poc de nosaltres mateixos que no podem permetrens esperar a entendre el que tenim a les nostres mans per començar a investigar el que hi ha allà fora ;-)

Comentaris: Publica un comentari a l'entrada

<< Principal