diumenge, de juny 27, 2004

Radiacions solars

A la Universitat de les Illes Balears estan realitzant continuament projectes d'investigació sobre els temes més variats (sí, ja, sóm tercermundistes, no tenim quasi pressupost com a totes les universitats públiques espanyoles i el poc que hi ha no està ben repartit, etcetc. Però al menys alguns ho intenten) com per exemple un estudi sobre el Sol que relaciona el flux magnètic, les fulguracions solars i les taques solars.

La importància d'aquesta investigació es centra en el coneixement de la naturalesa de les estrelles, però també ajuda a preveure més exactament la incidència de fluxes magnètics des del sol i prevenir els malfuncionaments a material elèctric i satèl·lits. Així doncs han aconseguit establir un cicle de 150 a 158 dies en el creixement de les taques solars (a més dels d'11 anys ja conegut) i la seva relació amb les fulguracions.

A la fotografia hi apareixen J.L.Ballester (esqu.) i Ramon Oliver (dreta), membres del grup de física solar. En Ramon va ser professor meu d'Introducció a l'Electrònica a primer de Telemàtica :-)

Comentaris: Publica un comentari a l'entrada

<< Principal