dimecres, de juny 02, 2004

El groc crida l'atenció

Google posa a la venta el seu sistema de cerques per a les empreses anometat Appliance. El hardware consisteix en racks d'un color groc bastant desagradable a la vista, on s'hi inclou el programari. El model més bàsic soporta la indexació d'un milió i mig de documents i fins a 300 cerques per minut (5 cada segon). L'aparell s'encarrega d'indexar els documents disponibles a la intranet i proveeix la interfícia de cerques amb el conseqüent estalvi de temps dels empleats amb un modus operandi similar al del google d'internet.

Tot això reviu l'antiga polèmica dels que critiquen a google (i altres com amazon) que ha fet ús de la tecnologia i coneixements oferits pel programari lliure per poder establir la seva infraestructura, però sense retornar el coneixement invertit a la comunitat.

Ben segur que google està de moda entre els geeks telemàtics per l'entrada en escena en tan poc temps de diferents seveis a càrrec seu com la xarxa social Orkut i el sistema de correu Gmail encara en fase beta, aquests dos accessibles ara per ara mitjançant invitació d'algun dels seus usuaris. O també el sistema Blogger sobre el qual es presenten aquestes paraules. Així com l'expectació de l'atípica entrada a la borsa de bona part de google que tindrà lloc en els propers mesos, dissenyada per evitar els intermediaris en la mesura del possible i arribar el més directament possible als compradors finals. O com diuen ells, amb la meta de que la informació sigui universalment accessible i útil.

Molt interessant. I tornant a la capsa groga, serà també el seu contingut informació accessible i útil, o ens conformarem en donar-li un lloc a prop de l'entrada del Data Center? Mentrestant jo estic esperant a que m'arribi alguna una invitació al Gmail ;)

Comentaris: Publica un comentari a l'entrada

<< Principal